Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Tisková zpráva - Vodní kapky pomáhají v Čechách i Africe

Šek na 118 880 korun, které přispějí k lepšímu přístupu obyvatel Konga k pitné vodě, si u příležitosti svátku Tří králů převzal ředitel Diecézní charity České Budějovice Jiří Kohout.

Tento finanční příspěvek je výsledkem humanitárního projektu Vodní kapky společnosti ENERGIE AG BOHEMIA, který právě vstupuje do jubilejního desátého ročníku. Snaží se pomáhat obyvatelům oblasti Kilwa-Kasenga v africkém Kongu k přístupu k pitné vodě. Šest let jsou Vodní kapky doma také v České republice, kde se zaměřují na pomoc především handicapovaným a jinak znevýhodněným spoluobčanům.

Tříkrálový koncert z Brna vysílala v přímém přenosu Česká televize

Hlavní doprovodnou akcí Tříkrálové sbírky je Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno. Koncert je tradičním poděkováním koledníkům, partnerům i všem dárcům a příznivcům. Koncert byl odvysílán v přímém přenosu na programu ČT 1 v neděli 7. ledna 2018 od 18 hodin.

Proběhly Obchůdky s Albertem

Do projektu Obchůdky s Albertem se zapojilo 16 dětí z nízkoprahů, které poctivě vyráběly vánoční dekorace a prodávaly je v prodejně. Vyráběli jsme andělíčky ze šišek, stromečky s korálky, ozdoby ze zažehlovacích korálků, ručně šité jehelníčky Svaté trojice, ale i krásné andělíčky z různých druhů těstovin, papírové ozdoby, PF ze slaného těsta, šperky z fima.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Ilustrační foto: Jakub Žák

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Charita ČR se účastní Týdne globálního vzdělávání

Týden globálního vzdělávání

Od 18. do 26. listopadu se koná v České republice Týden globálního vzdělávání s letošním podtitulkem „Tvoje cesta, tvoje stopa!“. Žáci, učitelé, ale i široká veřejnost budou hledat způsoby a odpovědi na to, jak v dnešním světě cestovat, aby z toho měly užitek obě zapojené strany – hosté i hostitelé. Charita ČR připravila promítání filmu a diskusi v Praze 10.

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Diecézní charita České Budějovice hledá kandidáta na pozici ředitel/ka Oblastní charity Pelhřimov

Popis pracovní pozice:

- řízení organizace po stránce provozní, personální, koncepční, ekonomické a sociální

- jednání s orgány státní správy a samosprávy

- finanční řízení včetně zpracování žádostí o dotace a vyúčtování služeb

- zodpovědnost za rozvoj organizace

- spolupráce s vedením Diecézní charity České Budějovice, Římskokatolickou farností

Pelhřimov, dárci, dobrovolníky a partnery

- účast na poradách pořádaných Diecézní charitou České Budějovice

- místo výkonu práce: Pelhřimov

Nabízíme:

- práci na plný úvazek

- smysluplnou a samostatnou práci v zajímavé oblasti

- zázemí silné organizace, která je součástí Katolické církve

- možnost profesního a osobního růstu

- možnost zapojení se do činností charity na diecézní i celostátní úrovni

- pružnou pracovní dobu

Požadujeme:

- vysokoškolské vzdělání (sociálního či ekonomického směru výhodou)

(v případě dlouholetých zkušeností v řídící pozici není podmínkou)

- manažerské schopnosti a dovednosti

- psychická odolnost

- praxe v oblasti řízení výhodou

- znalost problematiky sociálních služeb výhodou

- křesťanský pohled na svět a na člověka

- trestní a morální bezúhonnost

- základní znalosti v oblasti legislativy, ekonomiky, sociální problematiky a sociálního učení Katolické církve

- ztotožnění se s hodnotami charity (Etický kodex Charity ČR)

- komunikační a organizační schopnosti

- odpovědnost, pečlivost, flexibilitu

- ovládání PC na dobré uživatelské úrovni (Word, Excel, Outlook)

- řidičský průkaz sk. B

V přihlášce uveďte:

- strukturovaný životopis

- motivační dopis

- kontakty na reference

Nástup dle dohody.

Přihlášky zasílejte do 10. 10. 2017 na adresu: Diecézní charita České Budějovice, Kanovnická 16, 370 01 České Budějovice, nebo na e-mail: sekretariat@dchcb.charita.cz

Uchazeči splňující výše uvedené požadavky budou pozváni k osobnímu pohovoru.

Zakoupení nového automobilu pro pečovatelskou službu bylo spolufinancováno z Fondu Vysočina.