Aktuálně

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku
7. ledna 2021 Charita Česká republika

Tříkrálový koncert odvysílá Česká televize bez koledníků v publiku

Nenechte si ujít letošní Tříkrálový koncert, který bude v mnoha ohledech jiný. Odvysílá ho Česká televize v neděli 10. ledna od 18 hodin v přímém přenosu na programu ČT1. Koncertem provází Martina Kociánová a Jan Čenský, účinkují Alena Antalová, Michal Hrůza s kapelou, Leona Machálková, Pokáč a VOXEL & Spol.

Kolednická výzva 2021
1. ledna 2021 Tříkrálová sbírka

Kolednická výzva 2021

Připojte se k online koledníkům. Nahrávejte na Facebook a Instagram online koledu ve vlastním podání!

Tři králové přijdou! Tentokrát popřejí online
31. prosince 2020 Diecézní charita České Budějovice

Tři králové přijdou! Tentokrát popřejí online

Pandemie nemoci covid-19 zasáhne i do průběhu tradiční dobročinné Tříkrálové sbírky. Po dobu trvání 5. stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyjdou, protože zdraví koledníků a dárců je pro Charitu na prvním místě. O koledu ale lidé nepřijdou. Tři králové dorazí mimořádně online a popřejí lidem štěstí, zdraví a dlouhá léta na www.trikralovasbirka.cz od 1. do 24. ledna 2021. Cíl i motto sbírky zůstávají stejné – hlavní je pomoc lidem v nouzi a pomáhá každá koruna. V případě návratu do 4. stupně PES je většina Charit připravena na koledování s rouškami.

Koleda bude online
25. prosince 2020 Tříkrálová sbírka

Koleda bude online

Vzhledem k aktuální epidemiologické situaci a celostátně přijatým opatřením rozhodlo vedení Charity Česká republika, že po dobu trvání pátého stupně PES kolednické skupinky do ulic nevyrazí.

Sobotní koncert na ČT1 pomůže samoživitelkám
16. prosince 2020 Charita Česká republika

Sobotní koncert na ČT1 pomůže samoživitelkám

Vedle obvyklých čtyř adventních koncertů letos Česká televize odvysílá ještě pátý, mimořádný. Můžete ho sledovat v sobotu 19. prosince 2020 od 21.30 hodin na programu ČT1. Jeho výtěžek je určen na podporu rodičů – samoživitelů a Česká televize si pro něj vybrala Charitu jako svého partnera. Vybrané peníze tedy pomohou samoživitelkám a samoživitelům naším prostřednictvím. Během koncertu, jehož patronkami jsou reportérky ČT Lea Surovcová a Nora Fridrichová, uvidíte tři příběhy naši klientů a také rozhovory se sociální pracovnicí Romanou Karták a generálním sekretářem Charity Jakubem Líčkou.

Ochranné pomůcky od Igráčka už slouží v Charitách
9. prosince 2020 Diecézní charita České Budějovice

Ochranné pomůcky od Igráčka už slouží v Charitách

Začátkem prosince jsme předali jednotlivým Charitám v českobudějovické diecézi ochranné pomůcky v hodnotě bezmála 300 tisíc Kč. Tuto vítanou materiální pomoc poskytla letos v listopadu společnost EFKO-karton, s.r.o. díky prodeji figurek z limitované edice "Pomáhej s Igráčkem".

Letošní Sbírka potravin vynesla 440 tun zboží pro potřebné
24. listopadu 2020 Charita Česká republika

Letošní Sbírka potravin vynesla 440 tun zboží pro potřebné

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Celostátní akce Sbírka potravin proběhla ve vybraných prodejnách obchodních řetězců a pokračuje v online obchodech do 1. prosince.