Na vlně pomoci proti bezmoci: Rozpočet paní Heleny

Díky darům shromážděným na kontě Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci už dostali první lidé, kteří kvůli pandemii onemocnění covid-19 přišli o peníze nutné k zajištění základních životních potřeb, přímou finanční pomoc. Na Charitu Česká republika se obrátila i paní Helena, která sama vychovává sedm dětí, s nimiž nyní musela zůstat doma. Už předtím byl rodinný rozpočet napjatý; teď hrozilo, že se úplně zhroutí.

Peníze ze Sbírky pro Česko už pomáhají potřebným i na jihu Čech

Diecézní charita České Budějovice má již k dispozici svůj díl z veřejné Sbírky pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci! určené pro přímou finanční pomoc lidem, kteří se v souvislosti s vládními opatřeními proti šíření onemocnění covid-19 ocitli v náročné životní situaci. Potřební z celého území českobudějovické diecéze se s žádostí o finanční pomoc mohou obrátit na nejbližší místní Charitu.

Vytíženost krizových linek vzrostla o stovky procent. Lidé jsou pod stále větším psychickým tlakem

Přesně před šesti týdny vláda vyhlásila v České republice nouzový stav. Charita i celá řada dalších nevládních organizací zareagovaly okamžitě a zveřejnily telefonní čísla krizových a informačních linek, na které se lidé potřebující se zorientovat v nové situaci či hledající pomoc mohli obracet. První analýzy svědčí o tom, že tato pomoc byla velmi potřebná. Vytíženost linek při srovnání s loňskem stoupla několikanásobně.

Tři králové proti viru

Přichází čas, kdy budeme kromě epidemie nemoci covid-19 řešit také její důsledky. Přijatá bezpečnostní opatření uvrhla do nepříznivé situace desetitisíce lidí a zdaleka ne všem postačí k jejímu vyřešení schválená státní podpora. Základní životní potřeby těmto lidem pomůže zabezpečit Charita Česká republika. Část prostředků uvolní také z výtěžku Tříkrálové sbírky, konkrétně z tzv. krizového fondu.

Charita Česká republika pomáhá dvěma těžce zasaženým zemím: Itálii a Španělsku

Pandemie onemocnění covid-19 nezná hranice, stejně jako pomoc v boji proti ní. Přestože se v současné době plně zaměřujeme na ochranu našich klientů před nákazou, především seniorů v zařízeních sociální péče a lidí z ohrožených skupin, kritický vývoj situace v Itálii a Španělsku nemůžeme nechat bez odezvy. Masivní šíření koronaviru způsobilo, že jejich zdravotnictví kolabuje, počet úmrtí stoupá a život v zemi je prakticky paralyzován.

Co dělat, pokud nyní nemáte na úhradu splátek

Kvůli stavu nouze jsem přišel o zdroj svého příjmu a brzy se mi začnou hromadit dluhy, které už nebudu moci splácet. Jak mám takovou situaci řešit? Přinášíme vám desatero, které připravili naši pracovníci ze sociálních poraden.

Kdo a jak může zažádat o pomoc ze Sbírky pro Česko

Ocitli jste se v nouzi a potřebujete neodkladně finanční pomoc? Sbírka pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci! pořádaná Charitou Česká republika má pomoci zabezpečit základní životní potřeby lidem, kteří se v důsledku epidemie covid-19 a přijatých bezpečnostních opatřeních vlády náhle ocitli v nepříznivé životní situaci. V článku naleznete sociální pracovníky, na které se můžete obrátit a podmínky, za nichž vám bude pomoc poskytnuta.

Velikonoční přání

Pojďme velikonoční svátky přivítat společně, i když každý ve svém domově. Mysleme přitom na ty, kteří nás právě v těchto dnech nejvíc potřebují.

Nejčastější dotazy k dluhům u nájmu bytu a možnému vystěhování

Nemám peníze na zaplacení nájmu. Majitel mi dává výpověď z bytu a já nevím za jakých podmínek se musím vystěhovat. Odpovědi na nejpalčivější otázky k nájemním vztahům, které doléhají v souvislosti s pandemií covid-19 na širší skupinu obyvatel, připravili naši odborníci ze sociálních poraden.

Charita představuje výsledky analýzy dopadů vládních opatření a vyhlašuje Sbírku pro Česko: Na vlně

Výpadek či snížení příjmů, ztráta zaměstnání, uplynutí lhůt kvůli omezení činnosti úřadů a riziko ztráty dávek, ale i nedostatek potravin. To je výsledek analýzy dopadů prvních 14 dní mimořádných opatření vlády, kterou prostřednictvím svých odborných poraden provedla Charita Česká republika. A na pomoc nejvíce zasaženým lidem vyhlašuje sbírku.

Tříkrálová sbírka 2020

Zakoupení nového automobilu pro pečovatelskou službu bylo spolufinancováno z Fondu Vysočina.