Pečovatelská služba

Adresa

Náměstí Svobody 2, Pacov 39501

Provozní doba

Pečovatelská služba se poskytuje v pracovní dny od 7.00 do 15.30 hodin a po vzájemné domluvě. Přesný čas vykonání úkonu domluví klient se sociální pracovnicí. Čas, četnost a rozsah je sjednán s klientem individuálně, podle jeho aktuální potřeby. Vychází z  jeho potřeb, ale vždy s ohledem na možnosti poskytovatele. Čas, četnost a rozsah je uveden v individuálním plánu klienta. Změna v poskytování služby musí být oznámena minimálně dva pracovní dny předem. Čas dovozu stravy je stanoven pouze orientačně a může být zpožděn vzhledem k dopravní situaci, výběru plateb, zdržení na trase z důvodu nepřítomnosti jiného strávníka, nebo jiného ohrožení na zdraví či životě, poruše na vozidle, personálnímu zajištění apod.

Oblast působnosti

Poskytujeme terénní službu v domácnostech osob se sníženou soběstačností z důvodu věku nebo onemocnění, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Těmto lidem pomáháme např. s hygienou, úklidem, při podávání stravy. Zajišťujeme nákupy, dopravu k lékaři, dovoz oběda. Služba je zpoplatněna.

Cílová skupina

Služba je poskytována seniorům a osobám se zdravotním postižením, které z důvodu snížené soběstačnosti vyžadují pomoc jiné fyzické osoby.

Působnost služby

Služba je poskytována ve městě Pacov a v okolních obcích na území Kraje Vysočina do maximální vzdálenosti 15 km od Pacova.

Na koho se můžete obrátit

Mgr. Veronika Duffková

sociální pracovnice
Tel.: 730 588 951 E-mail: %hpsR-da_knm5fda67c-6Z7gc5prRb~lW5pJ

Hana Adamová

Pavla Hájková

Klára Čmuchová

Miroslava Rokosová

Alena Kokešová

vedoucí pečovatelské služby
Tel.: 565 443 220 E-mail: c.qy_1~h%7c-6Z7gc5prRb~lW5pJ

Pro koho je služba určena

Senioři

Lidé se zdravotním postižením

Rodina, děti, mládež

Hospicová péče, umírající

Kontaktní údaje

Pečovatelská služba

Typ služby
Pečovatelská služba / CHPS

Poskytovatel
Charita Pacov

Kraj
Vysočina

Způsob poskytování
terénní

Vedoucí služby
Alena Kokešová

Registrační číslo služby

Poslání a cíle

Pečovatelská služba Charity Pacov usiluje o to, aby senioři a zdravotně postižení z Pacova a okolních obcí mohli setrvat co nejdéle ve svém domácím prostředí.

Zásady

Poskytované služby jsou postaveny na základech individuality, bezpečnosti, dostupnosti, odbornosti, podpory a rovnosti. Při plánování služby vycházíme z potřeb a přání klienta. Máme vypracovanou metodiku k poskytování služeb. Pokud nebude služba provedena dle této metodiky, má klient právo podat stížnost.

Cílové skupiny

senioři, osoby se zdravotním postižením, osoby s tělesným postižením, osoby s jiným zdravotním postižením, osoby s chronickým onemocněním

Činnosti

pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu, poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, pomoc při zajištění chodu domácnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím